iletişime geç
Azak sokak no 14/1 İncesu MH Ankara
[email protected]
Tel: 0312 417 1757

DİGİAGE 2021 Tamamlandı..

Oyun Senaryosu Geliştirme Çevrim İçi Kampı

DIGIAGE

Oyun Senaryosu Geliştirme Çevrim İçi Kampı Nedir?

Bilişim Vadisi Dijital Animasyon ve Oyun Üretim Merkezi (DIGIAGE) olarak, Türk Oyun Geliştirme ekosistemine katkı sunmak, ülkemizin ve özellikle gençlerimizin küresel dijital ekonomiden çok daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla sunduğu etkinliklerinden biridir. Özgün fikirler, yeni hikayeler ve rekabet edebilir senaryolar üretme konusunda ülkemizdeki insan kıymetini geliştirmek amacıyla düzenlediğimiz Oyun Senaryosu Geliştirme Çevrim İçi Kampı ile senaryo yazımı ve dijital oyunlar alanında kendinizi geliştirebilir, oyun sektöründen birçok başarılı isim ile birlikte çalışabilir, sektörde kendinize yeni bir kapı açabilirsiniz!

Etkinlik Planı

15 Mayıs 2021 Cumartesi

Katılımcıların eğitim portalında senaryo giriş derslerine erişiminin açılması

18 Mayıs 2021 Salı

Eğitim ve konferans programı, sınıflar ve gönüllü grupların ilan edilmesi

19 Mayıs 2021 Çarşamba

Açılış programı ve ilk konferans ile eğitimlerin başlaması

20 Mayıs 2021 Perşembe

İlk eskizlerin mentorlere sunulması ve bunun öğrenme gelişim atölyelerinde devam etmesi

21 Mayıs 2021 Cuma

Senaryoların tamamlanması ve kapanış toplantısı ile programın sonlandırılması

Sıkça Sorulan Sorular

Nasıl bir kamp?

Kampımız tamamen dijital ortamda, DIGIAGE Discord Sunucusu üzerinden yönetilecek ve Zoom üzerinden eğitim ve konferanslar gerçekleştirilecektir. Yine Discord içerisinde gönüllü mentörlerimiz, katılımcılarımızla birebir ilgilenecek, yazdıkları senaryoların gelişmesine katkı sunacaklardır. Katılımcılarımız senaryolarını SenEdit programı üzerinden oluşturacaklardır. Kampın ilk eğitimlerinden biri SenEdit programının nasıl kullanılacağı detayları üzerine olacaktır.

Hiç oyun yazma tecrübem yok ama güzel fikirlerim var. Ben de katılabilir miyim?
Elbette katılabilirsiniz. Kampımızın öncelikli hedef kitlesi, hayal kurmayı seven ancak hayallerini derli toplu hale getirme konusunda destek isteyen herkes olarak belirledik. Elbette medya, tasarım ve iletişim sektörlerinde çalışmayı düşünen sektörde profesyonel olarak konumlanmak isteyenleri de öncelikli hedeflerimiz arasına alıyoruz. Eğer oyun sektöründe herhangi bir pozisyonda yer almak istiyorsanız da mutlaka bu eğitimlere ve konferanslara katılmalısınız. Çünkü her şey hayal etmekle başlıyor. Elbette bu hayallerini derli toplu süreçlere dönüştürebilenler kazanıyor.
Kamp sonrası sertifika verilecek mi?

Kampımız sonrasında, yöneticiniz olan mentörünüzün uygun görmesi sonucunda bir katılım sertifikası verilecektir. Mentör derslere katılımınızı ve gösterdiğiniz çabayı ölçecek, senaryo yazma becerinizi puanlamayacaktır. Derslere katılım esastır.

Kampın sonunda başarılı olursam beni ne tür fırsatlar bekliyor?

Kamp sürecinde eğitimlere katılımızın devam ederken bir yandan da mentörünüzle aklınızdaki fikirleri geliştirme fırsatı yakalayacaksınız. Başarılı bir fikri başarılı bir şekilde senaryoya dökebilme becerisi şu an ülkemizde çok arana bir meziyettir. Bu kamp bir gelişim yolculuğunun ilk halkası olabilir. Özgüveninizi artırabilir ve bu işi yapma konusunda karar almanızı sağlayabilir. Teknik becerinizi ve düşüncelerinizi nasıl yöneteceğinizi öğretebilir. Tüm bunlar sizi sektörde önemli bir senarist konumuna taşıyabilir. Biz isteyen tüm katılımcılarımızın senaryolarını bir havuzda toplayarak sektöre sunacağız. Fırsatların önünü açacağız. Asıl kısım sizin çabanı ve emeğiniz olacaktır.

Etkinlikte oyun sektörünün önemli rol modelleri ile bir araya gelebilecek miyim?

Türkiye ve dünyaca ünlü oyunların senaristleri, üreticileri, sivil toplum yöneticileri ve size iş teklifinde bulunabilecek birçok yönetici discord sunucumuzda sizlerle olacak. Bazıları zoom üzerinden konferans ya da ders verecek. Ama yazdıklarınız mentörünüz tarafından fark edilecek ve sektörle paylaşılması konusunda karar verilecek. Elbette bazı sürprizlerimiz olacak. Gördüğünüze çok mutlu olacağınız bazı isimler olacaktır. Bir konu da Oyunlaştırma başlığı olacak. Hızla gelişmeye devam eden oyunlaştırma sektörünün en iyi isimleri aramızda olacak.

Ben aslında yazar olmak istiyorum. Ben de gelsem mi?

Elbette profesyonel bir yazar olmak çok farklı bir eğitim disiplini istemektedir. Senarist olmak bazı durumlarda yazar olmaktan çok daha farklı disiplinler gerektirir. Bu konuda tavsiyemiz mutlaka bu kampa katılmanızdır. Çünkü dersler arasında yazar olmanın temellerine dair çok fazla bilgi alacaksınız. Yazmak aynı zamanda tasarlamaktır. Bu kampa çok değerli tasarım hocalarımız ders verecekler. Ve en önemlisi tüm derslerde en hızlı şekilde işin özünü anlatmaya ve sektörün beklentilerini paylaşmaya çalışacağız.

4 Ana tema belirlenmiş. Hiç anlamadığım konular da var. Tüm derslere girmek zorunda mıyım?

Elbette hayır. Belirttiğimiz temalar Bilişim Vadisi oyun ekosistemi gelişimi için ihtiyaç duyduğumuz ilgiyi uyandırmak için kurgulandı. Siz doğrudan bir animasyon dizi ya da televizyon dizisi senaristi olmak düşüncesinde olabilirsiniz. Bu konularda temel derslerimiz ve deneyim paylaşılan konferanslarımız da olacak. Oyun ekosisteminin de temek aldığı birçok ortak dersler olacak. Bazı derslerde oyunların nasıl ortaya çıktığı anlatılacak. İlginç deneyimler paylaşılacak. Tüm paylaşımlar çok değerli olacak. Yine de ben sadece televizyonla ilgileniyorum diyebilirsiniz. Programın en az yarısından faydalanacağınızı garanti edebiliriz.

Kamp süresince aldığım eğitim, konferans ve mentor desteğine kamp sonrasında da ulaşabilecek miyim?

Bilişim Vadisinin bir LMS sistemi var. Bazı derler için bu sistemden faydalanacaksınız. Uygun görülen tüm dersler bu LMS sistemine hemen dahil edilecek ve çakışan dersleri bu eğitim portalından takip etme fırsatınız olacak.

Bir yarışma olacak mı? Senaryolarımız ne olacak?

Bilişim Vadisi olarak en büyük yarışın, en iyi ve en güzeli ortaya çıkarmak olduğunu düşünüyoruz. Ve en iyi ve güzel olanın siz katılımcılarımız olduğunu düşünüyoruz. Bizim için kayıt olduğunuz anda büyük yarışı kazanmış ve sizi tanımamıza fırsat vermiş oluyorsunuz. Değerli olan sizlersiniz ve sizin çabanız, emeğiniz yarıştırılmamalı. Elbette sektörün ihtiyaçlarının karşılanması için bir ortam oluşturmak ve bazı öne çıkan işlerin paylaşılmasını sağlayacağız. Ancak bu bir yarış olmayacak. Daha çok ihtiyaç odaklı olacaktır. Biz tüm katılımcılarımızın kendilerine verdikleri değerin en uygun koşullarda karşılığını bulacağına inanıyoruz. Siz kendinize güvenerek gelişmeye ve üretemeye devem ettiğiniz sürece mutlaka fark edileceksiniz ve işiniz parlayacaktır. Bu kamplar, işlerinizi nasıl parlatacağınızı, daha önce parlamış işlerin başarı yolculuklarından örnek alabileceğiniz fırsatlarla dolu.

Bir Oyun senaryom var, Bilişim Vadisinde staj ya da destek bulabilir miyim?

Bilişim Vadisindeki oyun şirketlerinin sayısı sürekli artıyor. Genel anlamda sektör temsilcileri ve oyun örgütlenmeleri ile de sıkı ilişki içerisindeyiz. Elbette fırsatlar olacaktır. Ancak bu kampta yatırımcı ya da destek aramak yerine, hazırladığınız oyun senaryosunu mükemmelleştirmeye odaklanmanızı, sunumunuzu güçlendirmeye çalışmanızı tavsiye ederiz. Eğer en iyisini yaptığınızı ve hazır olduğunuzu düşünüyorsanız yaz aylarında yapmayı planladığımız kamplara katılarak Vadiye gelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü oyun geliştiricilerle yapacağımız kamplarda senaryonuza hayat vermek isteyecek dizaynır arkadaşlarla tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz.